Πολυοξομεταλλικές ενώσεις για μεταφορά φορτίου σε οργανικές φωτοβολταϊκές κυψελίδες - Λαμπρινίδη, Άννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών)
Η διπλωματική αυτή εργασία αναφέρεται στη κατασκευή και μελέτη οργανικών φωτοβολταϊκων διατάξεων με χρήση υμενίων οξειδίου του τιτανίου ως υμενίων εξαγωγής και μεταφοράς ηλεκτρονίων. Οι διατάξεις αποτελούνται από πολυμερικά ηλιακά κελιά ανεστραμμένης δομής (FTO/TiO2(ΡΟΜ)/ενεργό στρώμα/ΜοΟx/ΑΙ) που κατασκευάστηκαν με εναπόθεση υδατικού διαλύματος νανοσυμπλεγμάτων ΡΟΜ πάνω σε στρώμα TiO2, και επακολούθησε η εναπόθεση του φωτοενεργού μείγματος. Τα POMs που χρησιμοποιούνται ως διεπιφανειακοί τροποποιητές (surface modifiers) για τη συλλογή ηλεκτρονίων στο στρώμα TiO2 των οργανικών φωτοβολταϊκών ανεστραμμένης δομής είναι τα potassium sodium 11-tungstenphosphate (α‐K7‐xNaxPW11O39∙14H2O, ως B1-W), potassium 9-tungstenphosphate (α‐K9PW9O34∙16H2O, ως B2-W) και potassium sodium 11-molybdophosphate (α‐K7‐xNaxPMo11O39∙14H2O, ως B1-Mo).