Παραγωγή βιοαιθανόλης από τη ζύμη Trichosporon fermentans - Ζουλιάτης, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα του μικροοργανισμού Trichosporon fermentans ως προς την παραγωγή αιθανόλης. Η παραγωγή μελετήθηκε αρχικά σε μονοκαλλιέργεια, προκειμένου να καθοριστούν οι βέλτιστες συνθήκες απόδοσης σε αιθανόλη, όπως π.χ. pH, πηγές αζώτου, πηγές άνθρακα κ.α. και στη συνέχεια σε συγκαλλιέργεια με το μύκητα Fusarium oxysporum προκειμένου να διερευνηθεί μία περαιτέρω αύξηση της απόδοσης αυτής