Eφαρμογή συνθετικού μοναδιαίου υδρογραφήματος CLARK στον άνω ρου του Αλφειού - Στεφανίδης, Ελευθέριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 2016)
Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση και προσομοίωση της απόκρισης της λεκάνης απορροής του άνω ρου του Αλφειού με τη χρήση πέντε επεισοδίων βροχής στην περιοχή της Καρύταινας. Η εύρεση της απορροής για τα επεισόδια αυτά πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Υδρολογικού μοντέλου βροχής - απορροής του Clark. Tα παρατηρημένα πλημμυρογραφήματα που προκύποτυν τόσο στη φάση της βαθμονόμησης όσο και της επαλήθευσης συγκρίνονται με τα παρατηρημένα πλημμυρογραφήματα. Οι υπολογισμοί του μοντέλου Clark έγιναν σε περιβάλλον GIS.