Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός με τη χρήση γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων. - Κουλουρίδη, Βενετία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί ο θαλασσιος χωροταξικός σχεδιασμός ως σημαντικό εργαλείο κατανομής των θαλάσσιων δραστηριοτήτων σε μια περιοχή. Μέσα από την πραγματοποιηθείσα επισκόπηση της διεθνούς αλλά και ελληνικής πραγματικότητας σχετικά με τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τις σχετικές σε αυτόν δράσεις αλλά και μέσω μια πρακτικής εφαρμογής που πραγματοποιήθηκε, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του και η επιτακτικότητα της άμεσης υιοθέτησης και εφαρμογής του απο την ελληνική Νομοθεσία. Στην παρούσα εργασία, εξετάζεται η περιοχή του Νομού της Καβάλας ως μια περιοχή που συγκεντρώνει αρκετές θαλάσσιες δραστηριότητες με έντονο το στοιχείο των συγκρούσεων ως προς την χωρική κατανομή τους στα θαλάσσια ύδατα.Κατά αυτόν τον τρόπο προσεγγίζεται μέσω ενός πραγματικου παραδείγματος η χρησιμότητα και η πρακτική εφαρμογή του εργαλείου αυτού.