Πειραματική διερεύνηση πιέσεων μη θραυόμενων κυματισμών σε κεκλιμένο αδιαπέρατο κυματοθραύστη - Τσουκαλάς, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, 2016)
Στο πρώτο κεφάλαιο της διπλωματικής γίνεται μια γενική περιγραφή του αντικειμένου της εργασίας Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεταιαναφορά των θεωρητικών στοιχείων που αφορούν τους θαλάσσιους κυματισμούς. Αναπτύσσονται βασικές θεωρίες πιέσεων και παρουσιάζονται βασικές έννοιες, όπως αναγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία Στο τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσεταιαναλυτικά η διαδικασία βήμαπηρός βήμα που ακολουθήθηκε για τη πραγματοποίηση των πειραμάτων καθώς επίσης και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Στο τέταρτο κεφάλαιο αρχικά εξετάζονται τα κύματα σε παλλόμενα ή μη παλλόμενα.Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων μέσα από διαγράμματα χρονοσειρών και την παρουσίαση των μεγίστων, ελαχίστων και μέσων τιμών. Στο πέμπτο κεφάλαιοαναγράφονται τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε αυτή η διπλωματική εργασία