Μελέτη της Μικροδομής και της Συμπεριφοράς σε Διάβρωση Συγκολλήσεων Τόξου και Υβριδικών Συγκολλήσεων Laser-Τόξου Χαλύβων ΑΗ36 και S690 - Λάμπη, Σεβαστή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2016)
Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας μελετήθηκε η συμπεριφορά σε διάβρωση α) του χάλυβα υψηλής αντοχής ΑΗ36, β) του χάλυβα υψηλής αντοχής και χαμηλής κραμάτωσης S690 και γ) των συγκολλήσεών τους μετά από έκθεση δοκιμίων σε συνθήκες επιταχυνόμενης γήρανσης. Μελετήθηκαν δύο ειδών συγκολλήσεις: υβριδική συγκόλληση laser-τόξου (συγκεκριμένα laserMAG+tandem) και συγκόλληση τόξου με σωληνοειδές ηλεκτρόδιο, καθώς και δοκίμια μετάλλων βάσης.