Σχεδιασμός, Προγραμματισμός και Υλοποίηση τεχνολογιών έξυπνου σπιτιού με το πρότυπο Crestron - Τοροσιάν, Ντιράν (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα εργασία, βάσει του πρότυπου Crestron ,προτείνονται κάποια καινούρια σενάρια ασφάλειας και άνετης διαβίωσης του χρήστη στο σπίτι, με τη δυνατότητα του χειρισμού και ελέγχου τους από εφαρμογή στο κινητό .Ο χρήστης δηλαδή έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την κουζίνα ,το συναγερμό, τα φωτά , τα ρολά και την τηλεόραση μέσω εφαρμογής στην οθόνη αφής .Αφού σχεδιαστήκαν τα λογικά διαγράμματα των σεναρίων και έγινε η ανάλυση των απαιτήσεων τους , ακολούθησε προγραμματισμός του ελεγκτή , προμήθεια και σύνδεση των υλικών για να μπορούν να γίνουν δοκιμές. Τέλος σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε η μακέτα, τοποθετήθηκαν οι επενεργητές και οι αισθητήρες για να γίνει η τελική δοκιμή. .