Κβαντικά Συστήματα με Συνδέσμους - Αλεξόπουλος, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Ανάπτυξη της αγκύλης Dirac. Η αγκύλη Dirac είναι μια γενίκευση της αγκύλης Poisson που αναπτύχθηκε από τον Paul Dirac με σκοπό να μετασχηματίσει τα συστήματα εκείνα που περιέχουν δεύτερης τάξης συνδέσμους από κλασσικά σε κβαντικά, χρησιμοποιώντας τη μηχανική Hamilton.