Σχεδίαση και ανάπτυξη φορετών κεραιών για ιατρική τηλεμετρία - Ροδάκη, Αδαμαντία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Η ανάπτυξη της Βιοιατρικής Τηλεμετρίας, μέσω ευφυών συστημάτων τα οποία μεταδίδουν κρίσιμες ζωτικές παραμέτρους του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο, έχει δώσει ισχυρή ώθηση στον κλάδο της υγείας, δημιουργώντας νέους ορίζοντες στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τη θεραπεία πολλών ασθενών βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό στοιχείο των ευφυών αυτών συστημάτων είναι η κεραία που διαθέτουν και επιτρέπει την επικοινωνία, τον έλεγχο και την ανταλλαγή δεδομένων με κάποια εξωτερική διάταξη. Στόχος της παρούσας διπλωματικής είναι η σχεδίαση μιας πρωτότυπης φορετής κεραίας διπλής ζώνης (ζώνη MEDRADIO 402-405MHZ και ζώνη ISM 2400-2483.5MHZ) μικροσκοπικών διαστάσεων, για ενσωμάτωση σε φορετές ιατρικές διατάξεις. Στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας μελετώνται διεξοδικά η φιλοσοφία σχεδίασης μιας φορετής μικροταινιακής κεραίας με γνώμονα τη συχνότητα συντονισμού, τη σμίκρυνση των διαστάσεων, το εύρος ζώνης, το κέρδος και τη συμμόρφωση με τις διεθνείς οδηγίες για τον περιορισμό της έκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και μελετάται μία πρωτότυπη φορετή κεραία και πραγματοποιείται ο κατάλληλος έλεγχος λειτουργίας της δίπλα σε απλοποιημένο μοντέλο ανθρώπινου ιστού