Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης (αγοράς – πώλησης) ακινήτων μέσω crowdsourcing - Κανναβός, Παυσανίας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας, 2016)
Ως αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας ορίζεται η ανάπτυξη ενός ελεύθερου συστήματος διαχείρισης ακινήτων υλοποιώντας μια σειρά από υπηρεσίες διαδικτύου (web services) και ενεργοποιώντας συγκεκριμένες διαδικτυακές δυνατότητες, με σκοπό την ορθολογική διαχείριση και την αξιοποίηση των ακινήτων, την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, καθώς και την υποστήριξη συναλλαγών, στο πλαίσιο της αγοράς ακινήτων. Πραγματοποιήθηκε μια βιβλιογραφική διερεύνηση ως προς τις σύγχρονες τάσεις για την ομαλή λειτουργία μιας βιώσιμης αγοράς ακινήτων. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι Στη συνέχεια, διερευνήθηκαν τα υφιστάμενα αντίστοιχα συστήματα που υποστηρίζουν την ενημέρωση σε σχέση με τα διαθέσιμα προς πώληση και ενοικίαση ακίνητα στην Ελλάδα. Η διαχείριση των ακινήτων πραγματοποιείται μέσω του συστήματος διαχείρισης που λαμβάνει χώρα μέσα από την ιστοσελίδας μας και περιλαμβάνει: • Απεριόριστο αριθμό προσθήκης ακινήτων. • Προσθήκη φωτογραφιών του ακινήτου. • Προσθήκη χαρακτηριστικών του ακινήτου. • Τιμή αγοράς/ενοικίασης ακινήτου. • Στοιχεία επικοινωνίας. • Φόρμα επικοινωνίας. • Φίλτρο αναζήτησης ακινήτων μέσω περιοχής ή κόστους ή είδους ακινήτου. • Στοιχεία επισκεψιμότητας ιστοσελίδας.