Θερμική-διηλεκτρική-μηχανική καταπόνηση αγωγών του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας - Τσιτούρας, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Τεχνολογίας των Κατεργασιών, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αναφέρεται στη μελέτη της δυσμενέστερης θερμικής, διηλεκτρικής και μηχανικής συμπεριφοράς των αγωγών του δικτύου διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για το σκοπό αυτό εφαρμόσθηκε υπολογιστικό μαθηματικό μοντέλο προς μελέτη των πλέον δυσμενών, από άποψη αντοχής, αγωγών. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν αγωγοί αλουμινίου και αγωγοί αλουμινίου με χαλύβδινη ψυχή (ACSR) ισοδύναμης διατομής χαλκού 16 τετραγωνικών χιλιοστών που χρησιμοποιούνται στις γραμμές διανομής χαμηλής και μέσης τάσης.