Εναπόθεση μελανιών νανοσωματιδίων χαλκού με τη μέθοδο LIFT και συσσωμάτωσή τους - Γιαμαλή, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία μελετήθηκαν οι συνθήκες για την βέλτιστη εκτύπωση αγώγιμων δομών με τη μέθοδο Laser Induced Forward Transfer, μελανιών νανοσωματιδίων χαλκού. Ο χαλκός επιλέχθηκε ως μια εναλλακτική λύση αντί των μελανιών νανοσωματιδίων αργύρου. Παράλληλα μελετήθηκαν διάφοροι τρόποι συσσωμάτωσης των δομών που δημιουργήθηκαν και τέλος μελετήθηκε η αγωγιμότητά τους, η μορφολογία τους και η στοιχειομετρία τους.