Βέλτιστη επαναδιαμόρφωση ακτινικών δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για αποκατάσταση λειτουργίας - Καραφώτης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετ6σόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διατύπωση και επίλυση του προβλήματος της βέλτιστης επαναδιαμόρφωσης ακτινικών δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους, έπειτα από μόνιμο σφάλμα σε κάποια γραμμή ή ζυγό του δικτύου. Στόχος του προβλήματος βελτιστοποίησης είναι 1) η ελαχιστοποίηση των χειρισμών των διακοπτών που διαθέτει το εκάστοτε δίκτυο, με προτίμηση στους τηλεχειριζόμενους διακόπτες έναντι των χειροκίνητων και 2) η ελαχιστοποίηση του πλήθους των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτών του δικτύου.