Λύσεις μελανών οπών συζευγμένων με βαθμωτά πεδία. Μελανές οπές Brans-Dicke - Βλάχος, Χριστόφορος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής)
Σύντομη περιγραφή ειδικής και γενικής σχετικότητας, Αναλυτικές λύσεις για τις μαύρες τρύπες Schwarzschild και Reissner-Nodstrom., Αναλυτική εξαγωγή των εξισώσεων κίνησης της δράσης MTZ(Martinez-Troncoso-Zanelli), Μελέτη των φορτισμένων και αφόρτιστων μαύρων τρυπών στη θεωρία Brans-Dicke.