Θερμοδυναμική συμπεριφορά θερμαντλίας Vuilleumier ελευθέρων εμβόλων - Διαμαντής, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική γίνεται θερμοδυναμική ανάλυση μιας μηχανή Vuilleumier ελευθέρων εμβόλων. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εισαγωγή στον κύκλο του Vuilleumier και η εφαρμογή του σε μία μηχανή ελευθέρων εμβόλων. Στο δεύτερο κεφάλαιο συνεχίζουμε με την μαθηματική ανάλυση της μηχανής Vuilleuemier ελευθέρων εμβόλων, διατυπώνοντας τις κινηματικές εξισώσεις των κινούμενων μελών και ελέγχοντας ως προς την ευστάθεια. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά της μηχανής του Thomas. Τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση των πειραματικών αποτελεσμάτων της μηχανής του Thomas και σύγκριση με το γραμμικό μοντέλο υπολογισμού.