Προσδιορισμός κρίσιμων γραμμών και ζυγών σε δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας - Μπότσης, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2016)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο εντοπισμός των γραμμών και των ζυγών ενός Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που επηρεάζουν την ευστάθειά του ως προς την τάση. Οι μέθοδοι που επιλέχθηκαν για την εξέταση των παραπάνω στοιχείων στηρίζονται στην ανάλυση ευαισθησίας των ιδιοτιμών του Ιακωβιανού πίνακα ο οποίος προκύπτει από την αριθμητική επίλυση του προβλήματος της ροής ισχύος με τη μέθοδο Newton-Raphson.