Μελέτη ενίσχυσης ξενοδοχείου και προσθήκη πισίνας και μεταλλικού στεγάστρου στο δώμα - Πουλημένος, Γεώργιος Μάριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη μετατροπής του δώματος ενός τετραώροφου κτιρίου μιας ξενοδοχειακής μονάδας σε roof garden, με την προσθήκη μεταλλικού στεγάστρου και κολυμβητικής δεξαμενής η οποία θα στηρίζεται σε μεταλλικά στοιχεία. Επίσης θα γίνει αποτίμηση της υφιστάμενης κατασκευής σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες και τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. και πρόταση ενίσχυσης της με μανδύες σκυροδέματος και διαγώνιους μεταλλικούς συνδέσμους. Αρχικά γίνεται μια σύντομη επεξήγηση της πορείας εργασίας που ακολουθήθηκε στη διπλωματική, και παρουσίαση του λογισμικού Η/Υ που χρησιμοποιήθηκε (FESPA). Στην συνέχεια γίνεται μια παρουσίαση της υπό μελέτης υφισταμένου κατασκευής, και των απαραίτητων για τη διπλωματική στοιχείων αυτής. Ακολούθως περιγράφονται αναλυτικά όλα τα φορτία και οι δράσεις που επενεργούν επί της κατασκευής, καθώς και οι απαραίτητοι συντελεστές ασφαλείας, όπως και οι συνδυασμοί δράσεων που προκύπτουν για την διαστασιολόγηση και τον έλεγχο επάρκειας της κατασκευής. Έπειτα γίνεται η προσθήκη του μεταλλικού στεγάστρου και της πισίνας, και παρουσιάζονται οι ποιότητες υλικών και οι απαιτούμενες διατομές που προέκυψαν. Κατόπιν γίνεται η αποτίμηση της συνολικής κατασκευής, με και χωρίς μεταλλικούς συνδέσμους δυσκαμψίας, και παρουσιάζεται η πρόταση ενίσχυσης αυτής. Το επόμενο κεφάλαιο ασχολείται με τον έλεγχο τον μεταλλικών μελών που προέκυψαν από την διαστασιολόγηση, στις οριακές καταστάσεις αστοχίας και λειτουργικότητας. Στην συνέχεια παρουσιάζονται οι έλεγχοι των συνδέσεων των μελών της μεταλλικής προσθήκης. Τέλος παρουσιάζονται κάποια σύντομα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά της διάρκεια της μελέτης.