Implementation of a multi-party off-the-record messaging protocol - Ανδρικόπουλος, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2016)
Σε έναν κόσμο όπου η ανάγκη για εύκολη και άμεση επικοινωνία πρέπει να ξεπεράσει την απειλή της συνεχούς παρακολούθησης, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο έχει καταστεί ανάγκη. Παρότι διάφορα πρωτόκολλα επιτρέπουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για δύο άτομα, υπάρχουν λίγες μέθοδοι για την περίπτωση πολλαπλών ατόμων, ειδικά για εφαρμογές προσωπικού υπολογιστή. Σε αυτό το έργο περιγράφουμε την πρώτη υλοποίηση του mpOTR, του Multiparty OTR πρωτοκόλλου. Το πρωτόκολλο αυτό πετυχαίνει εμπιστευτικότητα, αυθεντικοποίηση, μυστικότητα προς-τα-εμπρός, και βασική ομοφωνία. Η υπάρχουσα θεωρητική περιγραφή του mpOTR μεταχειρίζεται κάποια υπο-πρωτόκολλα ως μαύρα κουτιά και δεν τα περιγράφει λεπτομερώς. Η δική μας συνεισφορά είναι η πλήρης και λεπτομερής περιγραφή του mpOTR πρωτοκόλλου, καθώς και η πρώτη του υλοποίηση. Η υλοποίηση αυτή είναι μια ανοικτού κώδικα, επιπέδου παραγωγής επέκταση της προϋπάρχουσας libotr βιβλιοθήκης, συνοδευόμενη και από ένα πρόσθετο Pidgin, γραμμένα και τα δύο σε C.