Αυτόματη υπερφασματική μέθοδος για την ανίχνευση, αναγνώριση και ταξινόμηση του ερυθήματος της ψωρίασης - Κριστολλάρη, Βικτωρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, 2016)
Οι εφαρμογές των υπερφασματικών απεικονίσεων στο πεδίο της ιατρικής έχουν ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης λόγω της υψηλής τους φασματικής ανάλυσης. Αυτός είναι και ο σκοπός που προσπαθεί να επιτευχθεί με την παρούσα διπλωματική εργασία, η οποία κάνει την πρώτη προσπάθεια διερεύνησης των πλεονεκτημάτων της υπερφασματικής ανάλυσης στη διάγνωση της δερματικής ασθένειας της ψωρίασης. Η συγκεκριμένη ασθένεια επηρεάζει δραματικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, διότι οι υπάρχουσες θεραπείες συνοδεύονται συχνά από δυσάρεστες παρενέργειες, και η αλλοιωμένη όψη του δέρματος προκαλεί έντονη ψυχολογική επιβάρυνση. Η αντικειμενικότερη και ακριβέστερη διάγνωση κρίνεται επομένως πολύ σημαντική διότι θα συμβάλλει στην ταχύτερη εύρεση οριστικής θεραπείας.