Ειδίκευση γενικού μοντέλου αναφοράς εφοδιαστικής αλυσίδας σε μερικό μοντέλο αναφοράς για τον κλάδο της ενέργειας - Καψάλης, Αλέξανδρος – Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ΄, το όποιο αφορά την Ολιστική Διαχείριση της Μεταβλητότητας στις Σύγχρονες Εφοδιαστικές Αλυσίδες της Παγκοσμιοποιημένης Αγοράς. Κύριο στόχος της εργασίας αποτελεί η εξειδίκευση του γενικού μοντέλου αναφοράς που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προαναφερθέντος ερευνητικού έργου και η διαμόρφωση ενός μερικού μοντέλου αναφοράς στον κλάδο της ενέργειας, το όποιο συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο πιστοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου.