Σχεδιασμός κτιρίου με φέροντα οργανισμό από ινοπλισμένα πολυμερή (FRP) - Μελέτης, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την μελέτη και τον σχεδιασμό ενός διώροφο κτιρίου, όπου ο φέρων οργανισμός είναι κατασκευασμένος από σύνθετα υλικά (FRP). Η ανάλυση της κατασκευής υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες των Eurocomp Design Code and Handbook και των ASCE Structural Plastics Design Manual, οι οποίες έχουν διατυπωθεί μετά από λεπτομερή μελέτη της συμπεριφοράς των FRP.