Συνδυασμός ωσμωτικής προκατεργασίας και ξήρανσης με αέρα για την παραγωγή καινοτόμων αφυδατωμένων λαχανικών - Παντελεάκη- Τουρκοδημήτρη, Καλλιρρόη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εφαρμογή μεθόδων επεξεργασίας τροφίμων όπως είναι η ωσμωτική αφυδάτωση και ο συνδυασμός της με συμβατική ξήρανση με αέρα, σε δείγματα φρέσκιας τομάτας και αγγουριού, με στόχο τη μείωση του χρόνου ξήρανσης, με ταυτόχρονη διατήρηση της ποιότητάς τους, κατά το δυνατόν πλησιέστερα των φρέσκων.