Σύνθεση νέων εστέρων του ανθρανιλικού οξέος με χρήση μικροκυματικής ακτινοβολίας - Γιαννούκαρης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I). Εργαστήριο Οργανικής Χημείας, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία, μελετήθηκε η δραστικότητα των οξαζινονών με πυρηνόφιλα οξυγόνου, σε συνθήκες θέρμανσης με μικροκύματα και επιτεύχθηκε η σύνθεση εστέρων του ανθρανιλικού οξέος, ενώσεις με σημαντική βιολογική δράση.