Βαρυτικά κύματα - Tζώρτζης, Δημήτρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής, 2016)
Στην εργασία αυτή περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά των βαρυτικών κυμάτων, που προκύπτουν ως λύση των εξισώσεων Einstein σε γραμμική προσέγγιση.Ακόμα, εξετάζονται οι βασικές μέθοδοι ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων, με έμφαση στη συμβολομετρία.