Ανάπτυξη μεθοδολογίας για την περιβαλλοντική επίδοση Βιομηχανιών - Βασιλαδιώτη, Βασιλική-Αναστασία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί την προσαρμογή και την επέκταση του ήδη υπάρχοντος εργαλείου «HAPI-E» στο βιομηχανικό κλάδο. Η μεθοδολογία «HAPI-E» διαμορφώθηκε με σκοπό την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως σε κλάδους παροχής υπηρεσιών, και στοχεύει στην αποτύπωση του αντίκτυπου που έχουν στο περιβάλλον οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργίας τους. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να γίνει η απαραίτητη προσαρμογή στην μεθοδολογία ώστε να αποτυπώνεται πλέον η περιβαλλοντική εικόνα μίας βιομηχανίας καθώς και η αξιολόγηση της επίδοσής της.