Εκτίμηση ασφάλειας έναντι πυρκαγιάς σε πλοίο τύπου φρεγάτας - Παπανικολάου, Ταξιάρχης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία μπορεί ο αναγνώστης να πληροφορηθεί για θέματα που αφορούν την μηχανολογία της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα γίνεται μια σύγκριση των όσων προβλέπονται στο κεφάλαιο ΙΙ-2 της SOLAS περί πυρασφάλειας στα εμπορικά πλοία και των όσων ισχύουν περί καταπολέμησης της πυρκαγιάς σε ένα πολεμικό πλοίο. Τέλος, γίνεται μια προσομοίωση σε περιβάλλον FDS όπου εξετάζεται η επιβιώσιμοτητα ενός αγήματος καταπολέμησης της πυρκαγιάς στα παράγωγα της (καπνός, τοξικές ουσίες, θερμοκρασία).