Ειδικός χειρισμός δεδομένων μεταφορικών δικτύων και καινοτομική προηγμένη σχετική βάση δεδομένων - Βρυζάλας, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Στην εργασία αυτή παρουσίαζεται ο δυσλειτουργικός τρόπος οργάνωσης της γεωσυσχετισμένης πληροφορίας που αφορά τα συγκοινωνιακά δίκτυα και τις επιπτώσεις που έχει στις εφαρμογές που σχετίζονται με τον σχεδιασμό μεταφορών. Βασική αιτία των παραπάνω αποτελεί η προβληματική εσωτερική αρχιτεκτονική των δομών δεδομένων των υπολογιστικών συστημάτων που προσπαθούν να υποστηρίξουν τέτοιες εφαρμογές. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων παρουσιάζεται ένας νέος τρόπος οργάνωσης των γεωσυσχετισμένων δεδομένων κάνοντας χρήση μίας καινοτομικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής της πληροφορίας η οποία προσφέρει νέες δυνατότητες όσον αφορά την πολυμορφία και τον όγκο της αποθηκευμένης πληροφορίας. Εισάγεται η έννοια του ‘παράγωγου΄ δικτύου καθώς επίσης και νέες δυναμικές δομές κόμβου και συνδέσμου καθώς επίσης και μία προηγμένη δομή γειτνίασης. Επίσης γίνεται αναφορά στα αναγκαία εργαλεία λογισμικού που κατασκευάστηκαν για την βέλτιστη αναπαράσταση των δικτύων μεταφορών και παρουσιάζονται πρακτικές εφαρμογές των παραπάνω εργαλείων, αναδεικνύοντας πως η επεξεργασία, αποθήκευση και απεικόνιση της γεωγραφικά συσχετισμένης πληροφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω σαφώς πιο αποδοτικών διαδικασιών.