Σχεδιασμός και σύνθεση υβριδικών κινολινονών-χαλκονών καιπυραζολινών με πιθανή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση - Διασσάκου, Αντωνία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I). Εργαστήριο Οργανικής Χημείας, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο τη σύνθεση και τον χαρακτηρισμό νέων βιοδραστικών κινολινονών-χαλκονών και πυραζολινών, και τη μελέτη και αξιολόγηση της αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης τους. Οι χαλκόνες είναι φυσικά προϊόντα και ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Διαθέτουν ως δομικό χαρακτηριστικό ένα α,β-ακόρεστο καρβονυλικό σύστημα και εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία βιολογικών δράσεων.