Ανάπτυξη μεθοδολογίας αποθήκευσης δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης σε βάση δεδομένων για ταχεία ανάκτηση από εξυπηρετητή διανομής. - Σκουλαρίκης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, 2016)
Η διπλωματική πραγματεύεται την εξαγωγή χαρακτηριστικών (features) από δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης και την αποθήκευση αυτών ως μια βάση δεδομένων. Ακολούθως, τα εξαχθέντα features ομαδοποιούνται (clustering) με διαφορετικές τεχνικές ομαδοποίησης με σκοπό να βρεθεί και να προταθεί μια μεθοδολογία ταχείας ανάκτησης δορυφορικών εικόνων από εξυπηρετητή διανομής.