Σχεδίαση και κατασκευή κυκλώματος κλειστού βρόχου για μαγνητικό αισθητήρα AMR - Τσαλικίδου, Αναστασία-Χριστίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Στην παρούσα εργασία, κατασκευάζουμε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα κλειστού βρόχου για έναν αισθητήρα ανισοτροπικής μαγνητοαντίστασης. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε τον AMR αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας HMC1001/1002 της Honeywell, η έξοδος του οποίου τροφοδοτεί έναν ενισχυτή οργάνων μέτρησης τύπου chopper, που ενισχύει το σήμα και έχει ελάχιστο θόρυβο και σχεδόν μηδενική απόκλιση (offset). Στη συνέχεια, το σήμα οδηγείται σε έναν ενισχυτή ρεύματος και τελικά περνά σε μία αντίσταση πολύ υψηλής ακριβείας, μέσω της οποίας ανατροφοδοτείται το κύκλωμα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε κύκλωμα κλειστού βρόχου, επιτυγχάνοντας λειτουργία στη γραμμική περιοχή.