Βέλτιστος σχεδιασμός δικτύου σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων - Δελιαλή, Κατερίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2016)
Σκοπός της Διπλωματικής Εργασίας είναι η δημιουργία ενός προτύπου για το βέλτιστο σχεδιασμό ενός δικτύου σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων με σκοπό την εξυπηρέτηση χρηστών προς και από το Μετρό. Οι εγκαταστάσεις απόθεσης/παραλαβής ποδηλάτων στο Μετρό είναι γνωστές ως Bike-and-Ride. Το πρόβλημα που διερευνάται, ανήκει στην κατηγορία της Χωροθέτησης Εγκαταστάσεων και αντιμετωπίζεται με το μοντέλο Σταθερού Κόστους, που έχει ως στόχο τον περιορισμό του κόστους εγκατάστασης και μετακίνησης με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση της εξυπηρετούμενης ζήτησης. Η τελική λύση του προβλήματος περιλαμβάνει τους ανοιχτούς σταθμούς, τη σύνδεση τους και το πλήθος των ποδηλάτων σε αυτούς ανά περίοδο λειτουργίας του συστήματος. Για την ανάλυση ευαισθησίας εξετάστηκαν διαφορετικά σενάρια ως προς τους παράγοντες του μοντέλου.