Ανάλυση συναισθήματος σε δεδομένα κοινωνικών δικτύων με τον αλγόριθμο διάδοσης ετικέτας - Μηλάκης, Εμμανουήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2016)
Το τεράστιο πλήθος των δεδομένων που προέρχονται από τα Κοινωνικά Δίκτυα θεωρείται μείζονος αξίας στο μάρκετινγκ και τα πλαίσια χάραξης πολιτικών και λήψης αποφάσεων. Ο κύριος στόχος τους είναι η επεξεργασία των πληροφοριών, καθώς και του κειμένου, που παρέχονται από άτομα και κοινότητες. Οι μηχανισμοί της Ανάλυσης Συναισθήματος επιτρέπουν τον εντοπισμό των θεμάτων, την ανάλυση των συναισθημάτων και την οπτικοποίηση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, έτσι ώστε να διερευνηθούν αλληλεπιδραστικά οι πτυχές των πληροφοριών. Σε αυτά τα πλαίσια, η παρούσα εργασία μελετά την τεχνική της Διάδοσης Ετικέτας, μίας ημι-επιβλεπόμενης μεθόδου ανάλυσης, που επικεντρώνεται στην ανάδειξη της λεκτικής πολικότητας, σε πολυγνωσιακά και πολύγλωσσα κειμενικά περιβάλλοντα. Παρουσιάζει τη χρηστικότητα της αξιοποίησης των Λεξικών Συναισθήματος και τη σχετική ερευνητική βιβλιογραφία του τομέα. Εξετάζει τις εφαρμογές του αλγόριθμου Διάδοσης Ετικέτας στη δόμησή λεξικών και τις τροποποιήσεις των παραμέτρων του, προτείνοντας τις καταλληλότερες εκδοχές του, στην ανάλυση των δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα, όπως αυτές προκύπτουν από την συγκριτική απεικόνιση των χαρακτηριστικών τους.