Μελέτη και διαστασιολόγηση υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο σύμπλεγμα Καρπάθου-Κάσου - Καρτάλης, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η μελέτη ενός υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το σύμπλεγμα νησιών Κάσος-Κάρπαθος με κύριο στόχο την αντικατάσταση σημαντικού μέρους της συμβατικής παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές. Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται ένα μοντέλο υβριδικού αποτελούμενο από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα τα οποία πλαισιώνονται από συστοιχίες συσσωρευτών. Η εκπόνηση της εργασίας έγινε βασιζόμενη στις ισχύουσες νομοθεσίες για υβριδικούς σταθμούς σε μη διασυνδεδεμένα δίκτυα, στα τωρινά οικονομικά δεδομένα, στα ενεργειακά στοιχεία που υπάρχουν για το νησί και στις προβλέψεις που κυριαρχούν όσον αφορά την εξέλιξή τους.