Μελέτη της θερμικής σταθερότητας μιγμάτων ABS/PP από ανάμιξη σε δικόχλιο εκβολέα - Καφούρος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας είναι η παραγωγή νανοσυνθέτων μιγμάτων ABS/PP με μοντμοριλλονίτη CL30B σε σύσταση 2 phr και η μελέτη της επίδρασης του μοντμοριλλονίτη στην παραγωγική διαδικασία, στις ρεολογικές , θερμικές και όσο αφορά στην επιβράδυνση της καύσης των πολυμερικών αυτώ συστημάτων. Παρασκευάστηκαν μίγματα συμπολυμερούς ακρυνοτριλίου-βουταδιενίου-στυρενίου/πολυπροπυλενίου (ABS/PP) και μίγματα ακρυνοτριλίου-βουταδιενίου-στυρενίου/πολυπροπυλενίου (ABS/PP με την προσθήκη μοντμοριλλονίτη σε διαφορετικές αναλογίες. Χρησιμοποιήθηκε δικόχλιο σύστημα εκβολής. Επίσης μελετήθηκε η επίδραση του μοντμοριλλονίτη σε περιεκτηκότητα 2 phr στον Δείκτη Ελάχιστου Απαιτούμενου Οξυγόνου.