Υβριδικό σύστημα νανοσιδήρου-ιοντοανταλλακτικής ρητίνης για την απομάκρυνση Cr(VI) από ρυπασμένα νερά - Αλεξοπούλου, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών. Εργαστήριο Μεταλλουργίας, 2016)
Ενσωμάτωση νανοσωματιδίων ρητίνης σε υπόστρωμα κατιονικής ρητίνης δικτυωτού τύπου, με εμπορικό όνομα Amberlyst 15Р και η αξιολόγηση των νανοσωματιδίων για την αναγωγή του εξασθενούσ χρωμίου σε δοκιμές παρτίδας και σε δοκιμές σε στήλες