Προσομοίωση της θερμής και ψυχρής έλασης κράματος αλουμινίου με χρήση της μεθόδου πεπερασμένων στοιχείων - Ράπτης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών. Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίστηκε η πραγματικότητα της θερμής και ψυχρής έλασης, μέσω της επίδρασης των κυριότερων παραμέτρων τους, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο επιστημονικής προσέγγισης την προσομοίωση με τη χρήση της μεθόδου των πεπερασμένων στοιχείων. Στα πλαίσια αυτά, κατασκευάστηκαν στο πρόγραμμα προσομοίωσης δύο ρόλλοι εργασίας, η πλάκα αλουμινίου και τέσσερα κουζινέτα έδρασης των ρόλλων και εκτελέστηκαν τέσσερις διαφορετικές μελέτες με την κάθεμία να εξετάζει το φαινόμενο της έλασης υπό διαφορετική γωνία.