Ανασκόπηση στις μεθόδους εκτίμησης της σεισμικης διακινδύνευσης και στα ερευνητικά λογισμικά με έμφαση στην τρωτότητα - Κλειώσης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2016)
Η ανάλυση της σεισμικής διακινδύνευσης εκτιμά την πιθανότητα οι κατασκευές μιας περιοχής να φθάσουν ή να ξεπεράσουν ένα επίπεδο βλαβών ή απωλειών μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο για δεδομένη ένταση σεισμικού γεγονότος ή σεναρίου. Η εικόνα που μας παρέχει αυτή η ανάλυση είναι χρήσιμη για την πρόβλεψη των απωλειών, την αντιμετώπιση τους και τη λήψη αποφάσεων για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την ελαχιστοποίηση τους.