Μελέτη διακινδύνευσης για σκόπιμες έκνομες ενέργειες σε λιμενική εγκατάσταση κρουαζιερόπλοιων σύμφωνα με τον Κώδικα ISPS του ΙΜΟ - Μπαδιαβά, Ελένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Μελέτη διακινδύνευσης σε λιμενική εγκατάσταση εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας που έχει θεσπίσει ο ΙΜΟ μέσω του Κώδικα ISPS. Μελετήθηκε η ευαισθησία του τελικού αποτελέσματος ασφαλείας σε διάφορες παραμέτρους που μπορεί να μεταβάλλονται και στην επιλογή του μοντέλου βάσει του οποίου γίνεται η αξιολόγηση διακινδύνευσης