Αριθμητική προσομοίωση των κατεργασιών κοπής με μεγάλη αρνητική γωνία αποβλίττου με την Μέθοδο των Πεπερασμένων Στοιχείων - Μάρκου, Ελένη Φ. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2016)
Συγκεκριμένα στην παρούσα Μεταπτυχιακή εργασία θα επικεντρωθούμε στην μελέτη και επίδραση διαφόρων παραμέτρων όπως είναι οι δυνάμεις κοπής, η κατανομή τάσεων, οι παραμορφώσεις, οι θερμοκρασίες και η μορφολογία του αποβλίττου στις κατεργασίες αποβολής υλικού, με τύπο κοπής την Ορθογωνική, στην ανάλυση της μηχανικής των κοπών. Επίσης θα κατασκευάσουμε ένα θερμομηχανικό μοντέλο κοπής με την μέθοδο των Πεπερασμένων στοιχείων και με την χρήση του υπολογιστικού πακέτου MSC.Marc, θα διεξάγουμε προσομοιώσεις σε διαφορετικές συνθήκες κοπής. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η Κοπή με μεγάλη αρνητική γωνία αποβλίττου και ο έλεγχος της εμφάνισης του μηχανισμού σχηματισμού αποβλίττου ή της εμφάνισης του μηχανισμού πλαστικής διάμόρφωσης των υπό κατεργασία υλικών- ploughing. Διεξάγοντας προσομοιώσεις και μεταβάλλοντας ορισμένες παραμέτρους της κοπής, θα μελετήσουμε με ποιο συνδυασμό ταχυτήτων κοπής και αρνητικών γωνιών αποβλίττου, έχουμε τις ίδιες αναπτυσσόμενες δυνάμεις με την κατεργασία της Λείανση και σε ποιες γωνίες και πότε έχουμε σχηματισμό ή όχι του αποβλίττου. Τα αποτελέσματα συγκρίνονται με εργασίες από την σχετική βιβλιογραφία και πειραματικά αποτελέσματα, σε παρόμοιες συνθήκες.