Τεχνοοικονομική ανάλυση συστήματος τριπαραγωγής με ανάκτηση απορριπτόμενης θερμότητας - Ζητούνη – Πετρογιάννη, Αθηνά (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας. Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων, 2016)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε ένα σύστημα τριπαραγωγής (ηλεκτρική ενέργειας, θερμότητας και ψύξης) με κύκλο ORC. Η πηγή θερμότητας του συστήματος είναι η απορρίπτόμενη θερμότητα από τα καυσαέρια υαλουργίας. Η συμπίεση στο σύστημα ψύξης γίνεται δια δέσμης ρευστού με διάταξη συγκλίνοντος - αποκλίνοντος ακροφυσίου. Τελικά, πραγματοποιήθηκαν οι υπολογισμοί των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του κυκλώματος και πραγματοποιήθηκςε η παραμετρική ανάλυση του. Στη συνέχεια, διαστασιολογήθηκε η μονάδα (εναλλάκτες, διάταξη ακροφυσίου, σωληνώσεις κ.τ.λπ) και επιλέχθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός. Τέλος έγινε η οικονομική αξιολόγηση της εγκατάστασης.