Σχέση Νέου-Παλιού: Νέο Δημαρχείο Κυπαρισσίας - Κρεμμύδα, Ελεάνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής, 2016)
Το θέμα της διπλωματικής εργασίας σχετίζεται με την πρόταση για δημιουργία Νέου Δημαρχείου σε συνδιάλογο με την επανάχρηση του παλαιού νεοκλασικού κελύφους της Πρώην Εθνικής Τράπεζας της Κυπαρισσίας . Στόχος είναι η επανένταξή του τόσο στο σύγχρονο τρόπο ζωής των κατοίκων της Πόλης και του Δήμου, όσο και στο ιδιαίτερο φυσικό ορεινό και παραθαλάσσιο τοπίο , στα οποία βρίσκεται ενδιάμεσα. Αρχικά προσδιορίζεται η τοποθεσία και η φυσιογνωμία της Κυπαρισσίας .Στη συνέχεια γίνεται σύντομη αναφορά στα ιστορικά στοιχεία και στην οικιστική εξέλιξη του οικισμού . Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα όπου γίνεται συστηματική καταγραφή των χρήσεων γης , πρασίνου , δομημένου αδόμητου ,των προσβάσεων και του κυκλοφοριακού δικτύου, των τοπόσημων , ερειπίων και των διατηρητέων κτιρίων (ένα από τα οποία είναι το νεοκλασικό κτίριο της πρώην Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ).Aκολουθούν συμπεράσματα απο την προσωπική έρευνα και διάβασμα της πόλης όπου και προκύπτει η μεταφορά του υπάρχοντος δημαρχείου στο οικοδομικό τετράγωνο όπου και ανήκει το κέλυφος της Ε.Τ.Ε. Αφετηρία των συνθετικών επιλογών αποτέλεσε αφενός η έντονη παρουσία του υπαρχοντος νεοκλασικού κελύφους που επηρέασε την αρχιτεκτονική σύνθεση για την ύπαρξη μιας αρμονικής σχέσης ανάμεσα στο νέο κτίριο και στο παλιό νεοκλασικό κτίριο που κυριαρχεί στο χώρο και αφετέρου η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πόλου έλξης, ο οποίος θα προσκαλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες του Δήμου.