Προς μια πολεμο-λογία της πόλης ή για τη συγκρουσιακή στη Συγγρού - Σαλάτας, Μάριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Η μελέτη επιχειρεί να διερευνήσει ζητήματα που άπτονται της καθημερινής συμβίωσης των χρηστών στη λεωφόρου Συγγρού. Το πολεοδομικό και ερευνητικό ενδιαφέρον έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ο δρόμος αυτός είναι ταυτισμένος με την τραβεστί πορνεία. Η μη αποδεκτή αυτή χρήση γίνεται συχνά αιτία έντονων προσκρούσεων μεταξύ των "κοριτσιών", των κατοίκων και των υπολοίπων εργαζομένων. Στηριζόμενος έτσι στην συγκρουσιακή κοινωνιολογική προσέγγιση του Simmel προσπαθώ να ερμηνεύσω τα φαινόμενα. Στην ακραία έκφραση της αυτή η διαμάχη εμφανίζεται με την μορφή πολέμου. Έτσι εκκινώ από την θεωρητική ανάλυση του φαινομένου από τον Πρώσοο Carl von Clausewitz.