Εικόνες αντίστασης: Από τη Διαλεκτική Εικόνα του Walter Benjamin στην "Επιβίωση των Πυγολαμπίδων" του George Didi-Huberman - Δαμιανόγλου, Δανάη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
1. Γραφή, σκέψη και εικόνα στο έργο του Walter Benjamin 1.1. Η μεταφορά. Οι ανταποκρίσεις 1.2. Η παρέκβαση. Η παύση. Η σκέψη. Η γραφή 1.3. Το θραύσμα. Η εικόνα 1.4. Η αλληγορία 2. Διαλεκτική Εικόνα 2.1. Das Passagen-Werk: H Eργασία για τις Στοές του Παρισιού 2.1.1. Το μοντάζ 2.1.2. Το ξύπνημα ως συνώνυμο της ιστορικής γνώσης 2.1.3. Το εμπόρευμα. Η φαντασμαγορία. Οι επιθυμητικές εικόνες. 2.2. Η διαλεκτική εικόνα 2.2.1 Η διαλεκτική εικόνα στις «Θέσεις για την Ιστορία» 2.3. Πως μπορούμε να στοχαστούμε, τελικά, με τον Benjamin στο παρόν; 2.3.1. Ερμηνευτικά και μεθοδολογικά ζητήματα 3. Επιβίωση ή θάνατος; Εικόνα. Πυγολαμπίδα 3.1. Πιερ Πάολο Παζολίνι 3.1.1. Επιβίωση. Το σώμα ως πυγολαμπίδα 3.1.2. Θάνατος: «L’articolo delle lucciole» (1975). 3.2. Πυγολαμπίδα και διαλεκτική εικόνα 3.2.1. Η διαλεκτική του βλέπειν: Ορίζοντας/Εικόνα 3.2.2. Η διαλεκτική του βλέπειν: Υποτίμηση/Ανεκτίμητο 3.3. «Border» 4. Eπίλογος, συμπεράσματα Ο ρόλος του κριτικού.