Προσδιορισμός Κέντρων Λιανικού Εμπορίου και ανάδειξη της ταυτότητάς τους με τη χρήση Γεωπληροφοριακών Συστημάτων - Τζήμα, Κλεοπάτρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2016)
Η εργασία επικεντρώνεται στην ανάλυση των χωρικών προτύπων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, αξιοποιώντας υπολογιστικές δυνατότητες συστημάτων επεξεργασίας, ανάλυσης και απεικόνισης γεωγραφικών πληροφοριών. Ο στόχος της μελέτης αφορά στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του λιανικού εμπορίου και την διερεύνηση του εμπορικού χαρακτήρα των κεντρικών συνοικιών της εξεταζόμενης περιοχής, που στην προκειμένη περίπτωση επιλέχθηκε να είναι το αθηναϊκό κέντρο. Ταυτόχρονα η εργασία στοχεύει στην ανάδειξη της ταυτότητας και των ιδιαίτερων κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών των τοπικών αγορών που διαμορφώνονται στις διαφορετικές γειτονιές της πόλης, με σκοπό τον προσδιορισμό κατάλληλων μέτρων για την ενίσχυση για την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου σε συνδυασμό με την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.