Μια επισκόπηση του ελληνικού εραπεζικού κλάδου την περίοδο 2009 - 2015 - Καγκιλέρης, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Η ριζική αναδιάταξη που έχει επέλθει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτέλεσε το εφαλτήριο της παρούσας μελέτης στα πλαίσια της οποίας προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε την εξέλιξη του τραπεζικού κλάδου την περίοδο 2009 - 2015. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε σε αρχικό στάδιο με την παρουσίαση βασικών μεγεθών του τραπεζικού κλάδου και μεταγενέστερα κάνοντας χρήση δημοσιοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και εργαλείων της χρηματοοικονομικής αναλύσαμε την πορεία των λογιστικών μεγεθών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Παράλληλα στα πλαίσια της μελέτης ασχοληθήκαμε με την πορεία των συγχωνεύσεων και των ανακεφαλαιοποιήσεων που διαδραματίστηκαν την περίοδο 2009 - 2015 .