Ανίχνευση περιοδικοτήτων και μορφοκλασματικών συμμετριών σε οικονομικές χρονοσειρές - Δαγλής, Θεόδωρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2016)
Η εργασία έγινε με σκοπό να εφαρμοστεί μία ανάλυση και πιθανόν (σε πλαίσια μελλοντικής περισσότερο εργασίας), πρόβλεψης οικονομικών χρονοσειρών. Σε πρώτο στάδιο έγινε ανίχνευση περιοδικοτήτων (με χρήση ανάλυσης Fourier και της συνάρτησης συσχέτισης ύψους-ύψους), για στην συνέχεια ανίχνευση συμμετριών υπό αλλαγή κλίμακας (μοροφκλασματική και πολυμορφοκλασματική ανάλυση).