Τεχνολογίες όρασης υπολογιστών για δυναμική εκκένωση κτιρίων με χρήση οπτικών και θερμικών δεδομένων - Καμιντζής, Νικόλας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2016)
Στην εποχή που κυριαρχεί η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, η όραση υπολογιστών έρχεται να δώσει λύση σε πολλά προβλήματα που απασχολούν τον τομέα της ασφαλούς εκκένωσης κτιρίων. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας, έχουν μελετηθεί τα δεδομένα που προέκυψαν από πειράματα, που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης των ανθρώπων σε διάφορα σενάρια έκτακτης αναγκαστικής εκκένωσης του χώρου. Με τη χρήση αισθητήρων (1 x Υπερφασματικοί, 2 x Θερμικός) έχει πραγματοποιηθεί λήψη δεδομένων από την διεξαγωγή των προαναφερθέντων σεναρίων, και τα αρχεία που προέκυψαν αποτελούν πρωτογενή δεδομένα για επεξεργασία.