Αποτίμηση σεισμικής συμπεριφοράς αρχιτεκτονικά τροποποιημένου σχολικού κτιρίου και ενίσχυση με FRP. - Λεριάς, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2016)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η προσομοίωση και η ανάλυση διώροφου σχολικού κτιρίου στην Θεσσαλονίκη πριν και μετά τις αρχιτεκτονικές τροποποιήσεις που απαιτήθηκαν, στα πλαίσια της αποδοτικότερης εκμετάλλευσης των υφιστάμενων χώρων. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της αρχιτεκτονικής μελέτης κρίθηκε σκόπιμη η απομάκρυνση 2 υποστυλωμάτων ισογείου και 2 υποστυλωμάτων του ορόφου για την δημιουργία τεσσάρων μεγαλύτερων αιθουσών. Στόχος της εργασίας αποτελεί η αποτίμηση της συμπεριφοράς του τροποποιημένου κτιρίου σε στατική και σεισμική καταπόνηση , η εναρμόνιση του με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς και η διαστασιολόγηση του οπλισμού ενίσχυσης των επικολλητών φύλλων FRP.