Υλοποίηση κυκλώματος ισοστάθμισης Feed-Forward σε τεχνολογία FPGA για υψηλής απόδοσης οπτικές διασυνδέσεις - Κόντζιλας, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2016)
Στις περισσότερες σημερινές δικτυακές υποδομές ποικίλοι τύποι περιορισμών του εύρους ζώνης μπορεί να υπάρχουν κυρίως λόγω των υλικών κατασκευής, των οπτοηλεκτρονικών στοιχείων και της απρόβλεπτης απόκρισης του οπτικού κυματοδηγού (που προκαλεί διασπορά τρόπων διάδοσης).