Δυναμικά πρότυπα θεωρίας παιγνίων για την ανάλυση της κυκλοφοριακής ροής δικυκλιστών σε αστικά δίκτυα - Βασάκου, Βασιλική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2016)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η Θεωρία Παιγνίων μπορεί να εφαρμοσθεί στη μελέτη της κίνησης των δικυκλιστών κατά την προσπέραση,υποθέτοντας πως τόσο ο δικυκλιστής όσο και ο οδηγός του ΙΧ που προσπερνάται είναι ορθολογικοί και αναπτύσσουν στρατηγικές με στόχο την επίτευξη της μεγιστοποίησης των απολαβών τους κατά τη συνύπαρξή τους στο οδικό δίκτυο.Χρησιμοποιώντας μία βάση δεδομένων 850 περιπτώσεων προσπέρασης,που συλλέχθηκαν σε μία αστική οδό δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας σε προγενέστερη έρευνα,εξάγονται οι αναγκαίες μεταβλητές που περιγράφουν καλύτερα τις αποφάσεις και τις αντίστοιχες απολαβές των δύο παικτών που αλληλεπιδρούν και στη συνέχεια μορφώνονται εκτεταμένης μορφής(δυναμικά) παίγνια.Σε καθένα από αυτά,διερευνάται μία διαφορετική στρατηγική και τα αποτελέσματα αυτής σε όρους απολαβών και για τους δύο παίκτες.Στη συνέχεια ποσοτικοποιείται η απόκλιση των επιλογών των χρηστών από τη βέλτιστη στρατηγική τους.